Posted on November 21, 2011

divcast: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Σε αρκετά βίντεο και ποστ έχω αναφερθεί σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο αλλά σε αυτό το divcast δίνω συγκεκριμένες οδηγίες ξεκινώντας καταρχήν από το τι θεωρούν οι χρήστες των Κοινωνικών Δικτύων ως “Κίνδυνο”.

Τι θεωρούμε ασήμαντο κι όμως είναι πολύ σημαντικό;

Κάνετε sign out όταν βγαίνετε από το facebook, φερ’ειπείν;
Οι ρυθμίσεις ασφαλείας στις φωτογραφίες είναι αρκετές;
Πώς κλείνουμε τον τοίχο μας στο facebook;
Πώς απενεργοποιούμε τη δυνατότητα της δημόσιας αναζήτησης του facebook profile μας;

Να κλειδώνουμε τα tweet μας ή όχι;

Αυτά και άλλα, μερικών εκ των οποίων θα βρείτε στο Άλμπουμ Tips στο facebook page : divcast

Παραθέτω screenshot και οδηγίες που έχω δώσει μέχρι στιγμής στο fb page divcast όπως και δύο συνδέσμους για ρυθμίσεις ασφαλείας που βρήκα στο διαδίκτυο.

Σας δείχνω τις Ρυθμίσεις που έχω εγώ στο προφίλ μου και αφορούν το tagging σε εικόνες και ποστ. Home- Privacy Settings-How tagging works. Με αυτές τις ρυθμίσεις όταν κάποιος με ..ταγκάρει, το ποστ ή η εικόνα δεν εμφανίζονται αμέσως στον τοίχο μου αλλά χρειάζονται την έγκριση μου. Επίσης κανείς δε μπορεί να με ταγκάρει σε Place , να δηλώσει δηλαδή πως βρίσκομαι σε κάποιον χώρο..

Εάν πληκτρολογήσετε το όνομα μου μαζί με τη λέξη facebook σε μία μηχανή αναζήτησης, τότε θα εμφανιστεί σαν αποτέλεσμα το προφίλ μου στο φμπ. Αν *δε θέλετε* να εμφανίζεστε στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης θα πρέπει να ξετσεκάρετε την επιλογή Enable Public Search η οποία βρίσκεται στο Home-Privacy Settings – Apps and websites – Public Search – Edit Settings…

Ένα σύνηθες πρόβλημα στο facebook είναι το ανοιχτό wall στο οποίο μπορεί να ποστάρει κάθε φίλος μας ό,τι θέλει. Για να κλείσετε τον τοίχο σας και να μπορείτε να δημοσιεύετε μόνο εσείς , πηγαίνετε επάνω δεξιά Home – Privacy Settings=Ρυθμίσεις Ασφαλείας – How you connect [είναι το πρώτο στη σειρά]- Who can post on your timeline=ποιος μπορεί να ποστάρει στον τοίχο σας , επιλέξτε Only me και τέλος Done

 

Σύνδεσμοι:

 

1. Ρυθμίσεις ασφαλείας για facebook

2. Ρυθμίσεις ασφαλείας για Twitter