Posted on August 8, 2019

Ρόλοι Δραπέτες [ Κοινωνικό Μυθιστόρημα]

Αυτό το καλοκαίρι, δημιούργησα μία καινούρια κατηγορία στο site μου για τα “Βιβλία που διάβασα” κι όχι μόνο για τα “Βιβλία που έγραψα” κι ενώ ήδη έχω ανεβάσει κάποια κείμενα στη νέα κατηγορία, συνειδητοποίησα πως για το μυθιστόρημα μου που κυκλοφορεί εδώ κι ένα χρόνο, είχα μόνο σκόρπιες δημοσιεύσεις στα social.

Οι Ρόλοι Δραπέτες είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με καμβά το διαδίκτυο και συγκεκριμένα το twitter αλλά με ιστορίες που διαδραματίζονται εξολοκλήρου εκτός “ουέμπ”.

Όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο δικηγόρος και φίλος Πολυνίκης Οικονόμου ως ομιλητής στην παρουσίαση που έκανα στη Βιβλιοθήκη Σερρών, πριν λίγο καιρό, το βιβλίο είναι σύγχρονο, μιλά για την οικογένεια, την φιλία και την ανάγκη να ανακαλύψουμε τους δρόμους μας, μέσα σε νέα περιβάλλοντα με νέες ευκαιρίες.

 

 

Τώρα τελειώνω το δεύτερο μυθιστόρημά μου αλλά κάποια στιγμή θα γράψω την συνέχεια για τους Ρόλους Δραπέτες.

 

 

O Άρης νιώθει την ανάγκη µιας αλλαγής στη ζωή του, αλλά η ατολµία του δεν τον αφήνει να προχωρήσει ούτε καν σε ένα απλό αίτηµα φιλίας προς την αγαπηµένη του Ναταλία.

Οι φίλοι του, Μιχάλης και Αντρέας, που εργάζονται σε µία εταιρία επικοινωνίας υπό την καθοδήγηση του κυρίου Παπαπέτρου, ενός ανθρώπου που µπόρεσε να δραπετεύσει κάποτε προς µια νέα ζωή, είναι αυτοί που του αποκαλύπτουν την πραγµατικότητα του διαδικτύου –µια πραγµατικότητα που στηρίζεται περισσότερο σε ερµηνείες και συναισθήµατα, παρά σε γεγονότα. Κρυφά προσωπεία, επίπλαστες σηµαντικότητες, επικαιρότητα, πολιτική και ζωές ανθρώπων που χάθηκαν για πολλά χρόνια, συµπορεύονται, συναντώνται και συγκρούονται στον εικονικό και τον πραγµατικό κόσµο.

Στη δαιδαλώδη σπηλιά των κοινωνικών δικτύων, όπου η αντίληψη είναι συχνά µία κατάσταση µυθοπλασίας, όλοι τους είναι συνδεδεµένοι µε τρόπους που µόνο το σύµπαν µπορεί να αποκαλύψει. Ένα σύµπαν που, στην περίπτωσή τους, λέγεται Zoe και µοιάζει µε νυχτερίδα που ανακάλυψε κάποτε την έξοδο της σπηλιάς κι αποφάσισε να γίνει γλάρος.

 

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έγινε και έχει κανονιστεί η επόμενη τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.

 

Πριν σας αφήσω να χαζέψετε μερικές από τις εικόνες που μου έχουν στείλει, θα ήθελα να σας “εκμυστηρευτώ” το εξής:

 

Η αγορά βιβλίου είναι μία δύσκολη υπόθεση, όχι μόνο επειδή στην εποχή της υπερπροβολής απαιτείται χρόνος οργάνωσης και διασυνδέσεις με τα κατάλληλα κανάλια, αλλά επειδή η νέα εποχή των social media απαιτεί μεγάλο μέρος του καθημερινού χρόνου στην προσπάθεια να προσεγγίσει ένας νέος συγγραφέας το κοινό που έχει αποκτήσει στα κοινωνικά δίκτυα.

Κι όταν χρειάζεσαι τον χρόνο για να γράφεις και για να διαβάζεις, δεν μένουν πολλές ώρες για να προβληθείς και να πείσεις πως: αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου – να γράφω.

Κι αν τελικά κατορθώσεις να πιάσεις τις επαφές σου και να τις αγγίξεις με το πρώτο σου “παιδί”, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα της αγοράς.

Δεν έχουν όλα τα βιβλιοπωλεία όλα τα βιβλία. Άλλοτε από οκνηρία των διάφορων μελών κι άλλοτε εξαιτίας πρακτικών παραγόντων.

Έτσι, ένα βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε online είτε από την σελίδα του εκδοτικού (εδώ) είτε από την σελίδα ενός άλλου χώρου (εδώ) ή μπορείτε (όπως κάνω εγώ συνήθως) να στηρίξετε τα μικρά βιβλιοπωλεία, ζητώντας να σας φέρουν ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Θα χρειαστεί να αναφέρετε τον τίτλο, τον συγγραφέα και τον εκδοτικό.

 

Ρόλοι Δραπέτες

Ειρήνη Βουτσκόγλου

Εκδόσεις Πηγή

 

Σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή.  🙂