Posted on November 12, 2011

PrimeministerGR & PrimeministrGR στο twitter

Πριν αρκετό καιρό είχα επισημάνει στο twitter πως παύω να ακολουθώ λογαριασμούς πολιτικών προσώπων ή κομμάτων που δε με ακολουθούν και εκείνοι εφόσον στο web περισσότερο ακόμα και από τη συμβατική ζωή, θεωρώ εκ των ων ουκ άνευ την υποχρέωση των πολιτικών να πληροφορούνται όσα δηλώνει ο λαός.

Δυστυχώς στις περισσότερες των περιπτώσεων όμως, οι πολιτικοί λογαριασμοί στο διαδίκτυο λειτουργούν ενημερωτικά προβάλλοντας ανακοινώσεις ή υπηρετούν την βδελυρή συνήθεια της ατάκας η οποία είναι ένα ακόμα κακό στοιχείο της πολιτικής μας συνειδητότητας.

Δεκάδες ίσως και εκατοντάδες εκδηλώσεις για την Πολιτική στα social media καθώς και άπειροι τίτλοι συμβασιούχων που συστήνονται πλέον ως ειδικοί στην Πολιτική Τεχνολογία ή έστω στην Διαχείριση Πολιτικών social media account κατακρημνίζουν τη λογική μας οδηγώντας το iq σε παράκρουση εφόσον ουδείς απεδείχθη έτοιμος να αντιμετωπίσει το δια ταύτα της κατάστασης.

Ούτε οι “ειδικοί” ούτε ο “λαός” στο web.

Ο επίσημος λογαριασμός του Πρωθυπουργού της Ελλάδας με την ψευδωνυμία PrimeministerGR ξαφνικά αντιμετώπισε [ή μάλλον, δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει] δύο πραγματικότητες.

1ον Την εμφάνιση του λογαριασμού PrimeministrGR

2ον Την αλλαγή φωτογραφίας η οποία όμως αλλοτρίωσε εξολοκλήρου την πολιτική παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στα tweet που προϋπήρχαν της αλλαγής.

Καμία social media μέριμνα. Καμία σοβαρότητα θα συμπλήρωνα με πικρία που επαληθεύομαι για τον ερασιτεχνισμό των “ειδικών”.

Ο επίσημος λογαριασμός του Πρωθυπουργού της Ελλάδας είναι ο PrimeministerGR.

Και ναι, οι επίσημοι λογαριασμοί πολιτικών τίτλων είναι θεσμικοί , όσο φαιδρό κι αν ακούγεται αυτό.

Βέβαια, οι υπεύθυνοι έπρεπε να έχουν ήδη προνοήσει για την περίπτωση αλλαγής φωτό που ξαφνικά “επιβλήθηκε” και στα tweet που αφορούσαν τον Γιώργο Παπανδρέου και όχι τον Λουκά Παπαδήμο.

Διότι στο twitter , δυστυχώς ακόμα και αν πάψει να λειτουργεί ένας λογαριασμός, το ψευδώνυμο δε μπορεί να ξανα-χρησιμοποιηθεί.

 

Τα tweet που βλέπετε στο προηγούμενο screenshot έχουν γραφεί εξ’ονόματος του Γιώργου Παπανδρέου, πάρ’αυτα τώρα αποδίδονται στον Λουκά Παπαδήμο. Big issue in social media κι η web team έπρεπε να έχει προνοήσει αντί να εμπλέκεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις στο διαδίκτυο προσπαθώντας να ενισχύσει την κομματική κυβερνητική γραμμή…

 

Ο λογαριασμός PrimeministrGR εμφανίστηκε ξαφνικά την ημέρα που ο Λουκάς Παπαδήμος ανέλαβε πρωθυπουργός δεικνύοντας δύο σημαντικά στοιχεία αμφισβήτησης επίσημης παρουσίας.

1ον Ακολουθούσε περίεργους […] λογαριασμούς

2ον Η λέξη Primeministr οπωσδήποτε δεν είναι σωστά γραμμένη.

 

Παρόλα αυτά αρκετός κόσμος, μη προσέχοντας το “λάθος” στην πληκτρολόγηση, ακολούθησε αστραπιαία τον νέο λογαριασμό.

Εξαρχής συμφώνησα πως πρέπει ο λογαριασμός PrimeministrGR να δηλωθεί ως spam κι αυτό επίσης για δύο λόγους.

1ον Δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση [οι θεσμικοί λογαριασμοί επικυρώνουν την επισημότητα τους μέσα από ανακοινώσεις σε χώρους περιεχομένου =site και όχι σε απλά tweet όπου ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει – οι “ειδικοί” της web team όφειλαν να το γνωρίζουν αυτό]

20ν Αδυνατώ να αποδεχθώ ως σοβαρή παρουσία έναν λογαριασμό με λάθος πληκτρολογηθείσα λέξη.

Σήμερα είδα άλλο tweet του fake κατ’εμέ λογαριασμού PrimeministrGr που προκάλεσε άλλες απορίες.

 

Ποιος έχει τον έλεγχο πλέον του επίσημου λογαριασμού PrimeministerGR;

Ποιοί είστε εσείς του fake PrimeministrGR που ζητάτε αναφορά;

Γιατί δημιουργήσατε το PrimeministrGR εφόσον υπήρχε ήδη επίσημος λογαριασμός;

Εσείς είστε οι πρέσβεις του πολιτικού λόγου στο διαδίκτυο; [καήκαμε]

Έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση σε κυβερνητικό site για την αλλαγή των λογαριασμών του Πρωθυπουργού στα Social Media ή ακόμα πετάτε χαρταετό;

Η δική μου πρόταση [διότι το κρίνειν είναι εύκολο] :

 • Έπρεπε να δημιουργηθεί νέος λογαριασμός με ψευδωνυμία PrimeministerGR_LP ή PrimeministerGR_2011 ή κάτι αντίστοιχο.
 • Ο επίσημοι λογαριασμοί πρέπει να δηλώνονται σε κυβερνητικό χώρο δίνοντας σύνδεσμο.
 • Στον ίδιο κυβερνητικό χώρο πρέπει να δηλώνεται ποιος λειτουργεί τους λογαριασμούς.

Όλα τα άλλα είναι τζάμπα χρόνος , χρήμα και εκτέλεση της λογικής αλλά και της εμπιστοσύνης η οποία υποτίθεται είναι η ηγεμονίδα των social media. –

Updated:

Οι λογαριασμοί προσώπων αφορούν *πρόσωπα*. Ο τίτλος τους εφόσον δεν είναι μόνιμος αναφέρεται στο bio. Έτσι οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει λογαριασμό Πρωθυπουργού. Νέο λογαριασμό όμως. Όχι με μεταβίβαση φόλοερς.

6 Responses to “PrimeministerGR & PrimeministrGR στο twitter”

 1. toula mouratidou says:

  Μακάρι να υπήρχαν τέτοια μυαλά και στην πολιτική!Αυτό!!

 2. Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου.
  Αλλά, όπως πολύ καλά ξέρεις, ζούμε στη χώρα του “άρπα κόλλα”…

  • eirini says:

   Δεν πληρώνεται η web team στο άρπα κόλλα όμως.. πληρώνεται κανονικά αποκτώντας και επαγγελματικό τίτλο!

 3. emmanouela says:

  Έχεις δίκιο σε αυτά που λες…να πω απλώς για τη 2η πρόταση που κάνεις ότι στο site του πρωθυπουργού http://www.primeminister.gov.gr αν πας εκεί που λέει blog έχει σύνδεσμο που σε στέλνει στους επίσημους λογαριασμούς του εκάστοτε πρωθυπουργού σε twitter, youtube και flickr. Όσον αφορά το twitter σε στέλνει στο @primeministerGR.

  • eirini says:

   Προφανώς δεν αναφέρομαι σε..social buttons αλλά σε μία σοβαρή ανακοίνωση μετά την αλλαγή Πρωθυπουργού που θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους και θα ενημέρωνε τους χρήστες που ακολουθούν λάθος λογαριασμό.