Posted on December 14, 2010

Πλανήτης diaspora [hello? anyone here?]

Η diaspora [υποτίθεται] πως είναι το νέο Κοινωνικό Δίκτυο που θα εκτοπίσει το facebook.

Παρακολουθώ την ιστορία του εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρό [αυτοί ήταν και η αιτία που έψαξα πάρα πολύ το θέμα για πιθανή χρηματοδότηση από το Kickstarter , σπαταλώντας ατελείωτες ώρες μέχρι να διαβάσω όλες τις απαντήσεις και ανακαλύψω πως..δεν υφίσταται θέμα χρηματοδότησης στην Ελλάδα].

Και μόνο το γεγονός πως ενώ παρακολουθώ το θέμα, δεν το έχω αναφέρει ποτέ σε κανένα ποστ μου , πρέπει να σας υποψιάζει για τον πώς αντιλήφθηκα την παρέα των νεαρών που υπερ-χρηματοδοτήθηκαν ώστε να δώσουν στους χρήστες ένα κοινωνικό δίκτυο στο οποίο ο καθένας θα είναι υπεύθυνος της διακίνησης των δεδομένων του.

Σε κάποιο ποστ που είχα βρει τότε [αλλά είναι αδύνατο να εντοπίσω αυτή τη στιγμή] είχα βρει πάρα πολλά σχόλια τα οποία ανέφεραν πως και μόνο η υποψία πως θα απαιτηθεί διαχείριση δεδομένων σε προσωπικούς server από τους χρήστες, έμοιαζε μάλλον απωθητική.

[Διαβάστε και δείτε το βίντεο, εδώ]

Κατά τα άλλα ακόμα κι αυτοί που θέλησαν να μιλήσουν για την diaspora, επαναλάμβαναν τα λόγια των ιδρυτών χωρίς μάλλον να αντιλαμβάνονται για τι πράγμα μιλούν.

Σήμερα από το πρωί η diaspora λειτουργεί δοκιμαστικά και δεκάδες Έλληνες “τσατάρουν” ή αναρωτιούνται πόσο ..γκχμ.. πιο κοντά θα μας φέρει αυτό το social network.

Η diaspora έχει δυνατότητα σύνδεσης με twitter & facebook.

Έλαβα πρόσκληση ,..προσγειώθηκα και στέλνω φωτο-ρεπορτάζ.

[Κατέρρευσε ολίγον τι αλλά θα επανέλθουν]

Μπορείτε να με βρείτε στο e_diva@joindiaspora.com

[μόλις που προλαβαίνετε το θάνατο από αφόρητη πλήξη]

9 Responses to “Πλανήτης diaspora [hello? anyone here?]”

 1. Loupax says:

  Ένα έχω να πώ: Πρίν 10 λεπτά ήμουν έτοιμος να ψαχτώ στο kickstarter για χρηματοδοτήσω το web game μου… Μάλλον μου γλύτωσες πολύ χρόνο! Τώρα σχετικά με το Diaspora*…
  Θα δίξει :/ Είναι νωρίς για να προσποιηθώ ότι ενδιαφέρομαι…

  • eirini says:

   Εγώ το έψαξα πριν πολλούς μήνες. Δε ρίχνεις μια ματιά για να είσαι σίγουρος; [αν και δε πιστεύω πως έχει αλλάξει κάτι..θα είχε μαθευτεί]
   Οσο για την διασπορά.. οπωσδήποτε είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε αλλά όταν θέλεις να χτυπήσεις τον λαξζούριους ουρανοξύστη του φέισμπουκ..ε..δεν εμφανίζεσαι με το κάρο..

   • Loupax says:

    Η νωωτροπία “στηρίξτε μας για να χτυπήσουμε έναν κωλοσσό” με αφήνει ΠΑΓΕΡΑ αδιάφορο όταν μπλέκονται χρήματα μέσα στο παιχνίδι… Εγώ θα αρκεστώ σε ότι με βολέψει καλύτερα σαν υπηρεσία, simple as that…
    Δεν πιστεύω όμως ότι ο κόσμος θα γίνει ένα καλύτερο μέρος επιδή υπάρχει ένα “open source social network”…

    • eirini says:

     Αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα. Θα επανέρθω αύριο καθότι τώρα χτύπησα tilt 🙂

    • eirini says:

     Επανήρθα.
     Εμένα δε με ενοχλεί το γεγονός πως εμπλέκονται χρήματα. Come on. Ακόμα κι οι ιδέες πρέπει να αμείβονται. Πόσω μάλλον η εφαρμογή των ιδεών.
     Όσον αφορά στα Κοινωνικά Δίκτυα, έχω να πω πως κάθε χώρος που μας συνδέει και άρα μας δίνει περισσότερες ευκαιρίες να “συναντήσουμε” κάποιον που θα ήταν δύσκολο να προσεγγίσουμε στη συμβατική μας ζωή, είναι cool.
     Το “open source” και γενικότερα η έννοια του “open” έχει μαγαριστεί πολύ κι από τη μια οι χρήστες δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει αυτό [και γιατί να έχουν;/ δεν είναι προγραμματιστές], από την άλλη οι προγραμματιστές το παρουσιάζουν ως παραδείσια ευκαιρία αποκρύπτοντας πολλά flaws.

 2. tzonakos says:

  Γι αυτό μας ζαλίσανε ;
  Για ενα ακόμα καλούδι που διαφήμιση θα κάνει στο facebοοk και τίποτ’ άλλο ;
  Για ενα ακόμη χώρο δικτύωσης λες και αυτό εχουμε ανάγκη.
  Μιά φορά κι εναν καιρό, ήτανε το blogging.
  Μιά άλλη φορά κι εναν άλλο καιρό ήτανε η πραγματική ζωή χωρίς αυτά και απλά μπλογκάραμε, αντε και τσατάραμε κιόλας στα εμ-ες-εν.
  Σήμερα μου ‘ρχεται να τα κλείσω όλα αυτά.

  • eirini says:

   Χμ.. εγώ πιστεύω πως έχουμε ανάγκη από Νέα Κοινωνικά Δίκτυα. Περισσότερα περιβάλλοντα, περισσότερες συνδέσεις, περισσότερο spreading του περιεχομένου μου [προϊόντος μου], περισσότερες ευκαιρίες να δείξω τον χαρακτήρα μου αλλά και να ανακαλύψω τους χαρακτήρες άλλων.
   Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως οπωσδήποτε πρέπει να είμαστε ενεργητικοί σε όλους τους χώρους.
   Εγώ πρέπει να έχω πάνω 30 χώρους διαδραστικότητας. Ε, δε τους λειτουργώ όλους. Τους λειτουργώ όμως με κάποια κριτήρια και ένα μέρος των κριτηρίων εξαρτάται από τις συνθήκες άρα από τα περιβάλλοντα.
   Να μη κλείσεις τίποτα. Απλά να κρατήσεις αυτά που σε ευχαριστούν 🙂