Posted on December 22, 2013

divcast: Social Media [I]

Μετά την πρώτη σοβαρή απόπειρα να μιλήσω για Social Media στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών [η παρουσίαση είναι δημοσιευμένη εδώ και στο slideshare ], είχα υποσχεθεί και ένα βίντεο σχετικό με το θέμα.

Η επιλογή του θέματος μάλιστα είχε γίνει από τους facebook friends μου οι οποίοι μου έδειξαν πως αν μη τι άλλο, εκτιμούν την άποψη μου κι αυτό δεν με τιμά απλά αλλά με αναγκάζει να αντιμετωπίζω 100 φορές πιο σοβαρά το περιεχόμενο που αποφασίζω να τους προσφέρω.

Το περιβάλλον των Social Media είναι ένα θέμα εξίσου χαοτικό με τα Πληροφοριακά Συστήματα. Κανείς ποτέ δεν μπορεί να υποστηρίξει πως τα ξέρει όλα.  Και κανείς ποτέ δεν μπορεί να..προλάβει να τα πει όλα.

Πιστεύω πως σε αυτό το βίντεο κάνω μία καλή εισαγωγή ώστε να αρχίσουν να υποψιάζονται ή και να προβληματίζονται οι χρήστες, οπότε εάν τους φανεί αρκετά ενδιαφέρον ίσως με το νέο έτος δημοσιεύσω και μία ολόκληρη σειρά από βίντεο για Social Media.

Στο σημερινό ντίβκαστ αναφέρω μερικές περιπτώσεις λαθών και επισημαίνω κάποια στοιχεία που εγώ θεωρώ σημαντικά και που τα έχω δει να αποδίδουν όταν δημιουργώ και διαμοιράζω το περιεχόμενο μου [κείμενα και βίντεο] στους δικούς μου χώρους.

Είναι πραγματικά πάρα πολλά όσα ακόμα ήθελα να πω αλλά έχω αποφασίσει τα βίντεο να μην είναι μεγαλύτερης διάρκειας των 10 λεπτών οπότε αν πραγματικά σας φανεί χρήσιμο αυτό το ντίβκαστ, θα χαρώ πάρα πολύ να κάνω και άλλα.

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να μελετήσετε κάποια κείμενα για τα Social Media, και ανεξάρτητα με το αν επιλέξετε να κάνετε ή να μη κάνετε Like στο facebook page μου “Digital Communication Consulting [Συμβουλευτική στην Ψηφιακή Επικοινωνία]“, εκεί θα βρείτε ένα πλήθος ξένων άρθρων που έκρινα πως είναι αρκετά σοβαρά και χρήσιμα ώστε να τα αναδημοσιεύσω.

Το καλό είναι πως τα κείμενα θα βρίσκονται εκεί όποτε κι αν αποφασίσετε να τα διαβάσετε.

Αυτό είναι και το τελευταίο ντίβκαστ για το 2013 [το 2012 δεν ανέβασα σχεδόν κανένα λόγω σπουδών και τους τελευταίους μήνες δημοσιεύω συνέχεια περιεχόμενο οπότε ..ε..ναι..κουράστηκα λίγο :-],

..έτσι ήρθε η ώρα να σας ευχηθώ κι εγώ Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2014 🙂

 

Το βίντεο έχει δημοσιευθεί και στο YouTube