Posted on January 20, 2014

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση from Eirini Voutskoglou

 

Σήμερα ολοκληρώθηκε η Δράση: Η Πραγματικότητα του Διαδικτύου, που πραγματοποιήσαμε με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών με την θεματική: Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Ομολογώ πως σήμερα ήταν μία από τις καλύτερες συναντήσεις εφόσον όχι μόνο έγινε συζήτηση αλλά οι πληροφορίες, οι παρατηρήσεις και τα συμπεράσματα όσων συμμετείχαν έδωσαν μία νέα πνοή σε όσα εγώ απλώς επιχείρησα να παρουσιάσω.

Είχα δηλώσει πως μετά την ολοκλήρωση της Δράσης θα κάνω ένα βίντεο όπου θα αναφέρω όσα συζητήθηκαν σε όλες τις θεματικές αλλά καταλήγω πως ειδικά για το θέμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οφείλω ένα ξεχωριστό βίντεο, όχι για να μιλήσω για αυτά που εγώ είπα αλλά για όσα οι συμμετέχοντες που μετέφεραν.

Να, μία οπτική λοιπόν που δεν είχα σκεφτεί ποτέ.

Πως είμαι εδώ και κάνω ό,τι κάνω όχι μόνο για να μιλήσω εγώ στους άλλους για το διαδίκτυο αλλά για να μιλήσω στο διαδίκτυο για όσα μου μεταφέρουν οι άλλοι.

Τα κακώς κείμενα που εντόπισα θα δημοσιευθούν μαζί με τις προτάσεις μου σε ένα άλλο post κι αυτό επειδή, ακολουθώντας την φιλοσοφία μου “Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις”, αποφασίζω πως πρέπει να δηλώσω και προτάσεις μαζί με τις κρίσεις μου.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρω μόνο πως τα site των διαφανειών 17 & 18 δεν λειτουργούν, το δε site της διαφάνειας 17 δεν υπήρχε στα ελληνικά. Ως εκ τούτου στάθηκε αδύνατο να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για τις Δράσεις της Ανοικτής Διακυβέρνησης.

Επίσης, σας προτρέπω να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο “Ανοικτή Διακυβέρνηση” στο site της Κυβερνήσεως.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη στον λόγο μου και το περιεχόμενο μου.