Posted on October 4, 2013

“Η πραγματικότητα του διαδικτύου” από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

DKBS

 

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών φιλοξενεί κάθε χρόνο πλήθος δραστηριοτήτων τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Η επαφή μου μαζί τους έγινε όταν πριν δύο χρόνια και έχοντας επιστρέψει στην πόλη προσφέρθηκα ως εθελόντρια στις δραστηριότητες τους.

Ένα χρόνο μετά, είχα και η ίδια εκπλαγεί τόσο με την ενεργητικότητα τους όσο και με την οργάνωση τους. Κυρίως όμως είχα εντυπωσιαστεί από την πραγματική διάθεση τους να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Εκτός από την συμμετοχή μου στις δραστηριότητες τους για παιδιά ως εθελόντρια, όσοι παρακολουθούν και το προσωπικό μου ιστολόγιο ίσως θυμούνται και τον ενθουσιασμό μου όταν παρακολούθησα έναν κύκλο σεμιναρίων για την Συγγραφή Σεναρίων από την κυρία Σοφία Σωτηρίου.

Κάπως έτσι έλαβα το θάρρος και τους πρότεινα μία σειρά συναντήσεων με θέμα το διαδίκτυο, πρόταση η οποία έγινε δεκτή και για αυτό οφείλω να ευχαριστήσω τόσο τον Πρόεδρο κύριο Αθανάσιο Μπασδάνη και την διευθύντρια κυρία Βασιλική Μπουτζή όσο και όλο το εφορευτικό συμβούλιο καθώς και τους εργαζόμενους στην βιβλιοθήκη οι οποίοι από την αρχή αγκάλιασαν εμένα και την πρόταση μου με μεγάλο σεβασμό.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών ήδη ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων της για τον μήνα Οκτώβριο στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες συμμετοχής.

Οι συναντήσεις με θέμα “Η πραγματικότητα του Διαδικτύου” θα περιλαμβάνουν στο 1/3 της ώρας τους μία παρουσίαση θεμάτων και στον υπόλοιπο χρόνο θα διεξάγεται συζήτηση ως προς αυτά τα θέματα.

Στόχος μου δεν είναι και δε θα μπορούσε να είναι να “διδάξω” διαδίκτυο αλλά να ενημερώσω όσο μπορώ σύμφωνα με γνώσεις που έχω αποκτήσει τόσο από την εμπειρία και τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες όσο και από τις σπουδές μου.

Μερικά από τα θέματα που θα καλύψουν οι συναντήσεις είναι: Διαδίκτυο και Παιδιά, Ασφάλεια, Ανωνυμία, Κοινωνικά Μέσα, Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και άλλα.

Για ευνόητους λόγους η συμμετοχή δε μπορεί να υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων για αυτό και τίθεται θέμα προεγγραφής.

Εύχομαι και ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμμετεχόντων ώστε να επιτευχθεί και μία πιο διευρυμένη ίσως συνέχεια αυτών των συναντήσεων.

Οφείλω δε να διευκρινίσω πως δεν αμείβομαι για αυτή την δραστηριότητα.

Θα χαρώ πολύ να σας συναντήσω από κοντά, να σας συστήσω και αυτόν τον κόσμο “μου” αλλά και να μάθω από εσάς εφόσον συχνά αντιμετωπίζω και η ίδια προβληματισμούς και διλήμματα σε θέματα διαδικτυακής συμπεριφοράς.

Για όσους με “γνωρίζουν” τώρα, ένα σύντομο βιογραφικό μου μπορούν να διαβάσουν εδώ.

Σας ευχαριστώ.

Ειρήνη Β.